Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

Το ΠΑΣΟΚ στο τοπικό Συμβούλιο Δήμος Αρταίων κατέλαβε 5 έδρες.Φυσικά οι λεγόμενες προοδευτικές δυνάμεις του ΣΥΝ προτίμησαν την δεξιά φιγούρα .Τι εννοείτε σύντροφοι τελικά προοδευτικές δυνάμεις την Ν.Δ;

Οταν θέλει το ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ


Εκλέχθηκε σήμερα το πρώτο Συμβούλιο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων στο Δήμο Άρτας. Πρώτος σε σταυρούς ανάμεσα στους εννέα (9) υποψήφιους ήρθε ο Χρήστος Κατσαούνος. Στις εκλογές που διεξήχθησαν στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ από τις 11π.μ. ως τις 4μ.μ. ήταν εγγεγραμμένα 85 μέλη, ποσοστό που προσεγγίζει το μέσο όρο εγγραφών πανελλαδικά. Από αυτούς ψήφισαν οι 50, ποσοστό περίπου 60% επί των εγγεγραμμένων. Στο Συμβούλιο εκλέχθηκαν επτά (7) μέλη που είναι κατά σειρά ψήφων οι εξής: Κατσαούνος Χρήστος, Ευσταθίου Δημοσθένης, Κρικώνη Σοφία, Χρηστίδης Νικόλαος, Παπούλιας Αλέξανδρος, Τρομπούκης Χαράλαμπος (οι δύο τελευταίοι ισοψήφησαν) και Τσέλιου Ευφροσύνη. Στην καταμέτρηση βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα επικυρωθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας και στη συνέχεια θα γίνει η συγκρότηση του Συμβουλίου σε Σώμα, με την εκλογή προέδρου, αναπληρωτή προέδρου, γραμματέα και ταμία. Η προώθηση του θεσμού είναι μέσα στους στόχους που βάζει ο Χρ. Κατσαούνος, ο οποίος εξεδήλωσε την επιθυμία να διεκδικήσει και την προεδρία στο Συμβούλιο του Τ.Σ.Ν. Ο ίδιος ευχαρίστησε όλα τα μέλη που συμμετείχαν στη διαδικασία και που τον τίμησαν με την ψήφο τους δηλώνοντας: «Είναι νέα αρχή, να συγκροτηθεί το Συμβούλιο και να ξεκινήσουμε δυνατά, με όραμα, με όρεξη και με προοπτική. Σκοπός μας είναι με μεγαλώσει το μητρώο των Νέων. Είναι 85 μέλη αυτή τη στιγμή εγγεγραμμένα, είναι μια αρχή, πρέπει να κινητοποιηθούν όλα τα παιδιά του Δήμου, όλοι οι νέοι». Σκοπός του νέου θεσμού είναι να φέρει τους νέους πιο κοντά στα κοινά και να τους ενεργοποιήσει στην κατεύθυνση διεκδίκησης λύσεων για όλα τα θέματα που τους αφορούν.


Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Υπηρετούμε αξίες και όχι αξιώματα

«Είμαστε στην πρώτη γραμμή στη μάχη της Αλλαγής και μοιραζόμαστε την ίδια ευθύνη απέναντι στο Κίνημα και στη κοινωνία», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στην ομιλία του στην 1η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος. Απευθυνόμενος στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, υπογράμμισε ότι «έχουμε όλοι εκλεγεί για να υπηρετήσουμε αξίες και όχι αξιώματα». Χαρακτήρισε θλιβερή και επικίνδυνη για τον τόπο την διακυβέρνηση της ΝΔ και έκανε λόγο για «ασφαλιστική απορύθμιση», ενάντια στην οποία το ΠΑΣΟΚ θα δώσει μάχη μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο, μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε το τρίπτυχο Ενότητα - Ανανέωση - Αξιοκρατία, προτείνοντας, με βάση αυτό, για τα Όργανα του Κινήματος, «νέα στελέχη πρώτης γραμμής, με ιδέες και δυναμισμό». Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου απηύθυνε κάλεσμα στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, «να χτίσουμε την Ελλάδα των δικαιωμάτων και όχι των προνομίων, την Ελλάδα των αξιών και όχι των εξουσιών».

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Την σημαία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να την τιμήσετε σύντροφοι του Ε.Κ.Α ΑΡΤΑΣ

Για τα οπικά δρώμενα της Αρτας η χθεσινή πορεία έδωσε πραγματικά το πραγματικό στίγμα της αγανάκτησης και την απογοήτευσης στην αντιλαική πολιτική της Δεξιάς.Κάποιοι όμως δικοί μας σύντροφοι που εκλέχτηκαν προσφάτως στην Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρτας συμβαδίζουν στις επιλογές της Διοίκησης του ΕΚΑ που άμαθοι αποκοσμοπλημμύρα θέλησαν να καπηλευτουν τον κόσμο της Αρτας και με ένα πανό του ΠΑΜΕ που δεν ήξεραν και αυτοί σε μια μεριά της πορείας να το τοποθετήσουν ,σπρώχνοντας στην κυριολεξία το κόσμο έφτασαν στο σημείο να διαπληκτίζονται και να γρονθοκοπούνται με τον οποιοδήποτε γιατί όμως; Για το πανό του ΠΑΜΕ.Αρνούνται λένε να καταγγείλουν το θλιβερό γεγονός γιατί αυτοί διοργάνωσαν την πορεία.Αν είναι έτσι σύντροφοι για μια θέση στην Διοίκηση του ΕΚΑ ΑΡΤΑΣ να πουλάτε ιδέεες αξιοπρέπεια και σημαία τότε δεν έχετε καμμία δουλειά στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου στηνη κοινωνία Αξιών.Δεν πρέπει να αποποιήστε την ιδιότητα του κομμματικού Μέλους όταν γίνεστε Διοίκηση,και όταν θέλετε ψήφους θυμάστε το μαγαζί που λέγετε ΠΑΣΟΚ.Την Σημαία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να την κρατάμε ψηλά και ,και η καλύτερη διάκριση στο ΠΑΣΟΚ είναι ιδιότητα του κομματικού μέλους.ΞΥΠΝΗΣΤΕ

Τη σημαία του ΠΑΣΟΚ

Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Ανοίξτε τα φώτα

Μαθαίνω πως η "αποπομπή" Πολυζωγόπουλου οφείλεται στην οργή του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος "χρέωσε" στον κ. Πολυζωγόπουλο -που είχε την οργανωτική ευθύνη του παπανδρεϊκού στρατοπέδου στο συνέδριο- το γεγονός ότι δεν τα πήγαν καλά τα στελέχη του ηγετικού μπλοκ. Αλλοι δεν εξελέγησαν σε καλή σειρά ενώ άλλοι δεν βγήκαν καθόλου στο νέο Εθνικό Συμβούλιο Ανάμεσά τους και στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, όπως ο Δημ. Δόλλης , κ. Πωλίνα Λάμψα, ο κ.Αχιλλέας Μητσός κλπ. Και ότι αυτή ήταν βασική εντολή του κ. Παπανδρέου: Να δοθεί αυτή την φορά προτεραιότητα στην εκλογή των "καθαρόαιμων" παπανδρεϊκών.

Δεν ξέρω αν - ακούγοντας αυτά - πρέπει να γελάσω ή να κλάψω ή να βρίσω ! Για τους εξής λόγους :

  1. Όσοι γνωρίζουν τον ΓΑΠ ξέρουν πως τέτοια έντολή δεν θάδινε, ακόμη κι αν επρόκειτο για τη Μάνα του την ίδια , ακόμη κι αν είχαν πέσει επάνω του όλο του το σόϊ! Εκτός αν με τον όρο "βασική εντολή Παπανδρέου" εννοείται το "περιβάλλον". Αυτό που εδω και 4 χρόνια εμφανίζεται συχνά πυκνά να ερμηνεύει κατα το δοκούν τις προθέσεις του Προέδρου. Αφήστε παιδιά, δεν τσιμπάμε πλέον. Όσοι γνωρίζουν τον άνθρωπο Γιώργο, ξέρουν πολύ καλά ότι αυτά είναι παραμύθια για μικρά παιδιά.
  2. Όταν αυτό το "περιβάλλον" όριζε τον Αρχισυνδικαλιστή και τους άλλους και άλλες υπεύθυνους για τη διεξαγωγή του συνεδρίου και την οργάνωση του Παπανδρεϊκού μπλόκ δεν ήξερε ότι θα λειτουργούσαν με βάση τους δικούς τους μηχανισμούς και συμφέροντα? Τώρα ανακαλύψανε την πυρίτιδα? Δεν το έβλεπαν τόσο καιρό? Καλά εμείς εδώ στα μπλόγκς γιατί τα βλέπουμε όλα και τα γράφουμε - όπως και όλοι οι πολίτες στην κοινωνία - και αυτοί ζουν στον κόσμο τους? Και το χειρότερο: παραπληροφορούν και τον ΓΑΠ ότι "όλα καλά, όλα ανθηρά" . Ο οποιοσδήποτε στη θέση του θα τά έπαιρνε στο κρανίο! Έστω και αργά.
  3. Αυτό το ίδιο "περιβάλλον" που αυτοπροσδιορίζεται (και σωστά) σαν άμεσοι συνεργάτες του γΑΠ δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αποκτά και πολιτικό και οργανωτικό ρόλο στο κόμμα. Δεν καταλαβαίνω δηλαδή τελικά, πως υπάλληλοι (που είναι ελεγχόμενοι ) μπορούν ταυτόχρονα να είναι και ελεγκτές (μέσα απο κομματικά όργανα)! Άρα θεωρώ ατυχή την επιμονή τους να βάζουν υποψηφιότητα για ΕΣ. Και αν παρόλα αυτά θέλουν να αποκτήσουν και πολιτική και κομματική ιδιότητα, τότε πρέπει να μάθουν να λειτουργούν και σωστά πολιτικά, κομματικά, ακόμη και ανθρώπινα, αν σε τελική ανάλυση επιθυμούν να δείξουν και ένα νέο ήθος και ύφος στην πολιτική. Γιατί δεν είναι δυνατόν όλον τον προηγούμενο καιρό, αλλά και τις τρεις μέρες του συνεδρίου, να είναι κρυμμένοι πίσω απο κλειστές πόρτες στα καταγώγια και όταν τέλος πάντων αποφάσιζαν να βγουν έξω, περπατούσαν στους διαδρόμους με ένα απίστευτα ελιτίστικο και προκλητικό βλέμμα προς το υπερπέραν, λες και δεν υπήρχαν άλλοι 7.000 άνθρωποι τριγύρω τους! Και μετά θέλαν να πάρουν παραπάνω απο 100 ψήφους? Αστεία πράγματα! Και 100 Πολυζωγόπουλους και 200 Φώφες και Παπουτσήδες να επιστράτευαν, πάλι "πίσσα και πούπουλα" θα έπαιρναν.
  4. Αφού λοιπόν οι του "περιβάλλοντος" εκτέθηκαν και απέτυχαν για μια ακόμη φορά, μήπως είναι καιρός να μας αδειάζουν τη γωνιά? Μήπως επιτέλους πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι αποδεκτοί απο αυτό το κόμμα (έτσι όπως είναι) και επομένως δεν πρέπει πλέον να εκτίθενται, διότι και τον εαυτό τους ξεφτιλιζουν, αλλά -το σπουδαιότερο - και τον προϊστάμενο εργοδότη τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα? Μήπως και ο ίδιος ο Γαπ έχει πλέον το απόλυτο άλλωθι να τους απαλλάξει των καθηκόντων τους, μια και στερούνται την έξωθεν καλή μαρτυρία? Και τέλος πάντων, αν επιμένει να τους χρησιμοποιεί ως "στενους συνεργάτες" και υπαλλήλους, ας περιορίσει τα καθήκοντα τους στα απολύτως απαραίτητα, ας τους έχει για ένα τσάι καθε απόγευμα βρε αδερφέ, αλλά ας βρει αλλού τους κατάλληλους ανθρώπους για την προώθηση και την υλοποίηση των ιδεών του και των αποφάσεών του! Ανθρώπους που υπάρχουν γύρω του, υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ μόνο εξ αιτίας του, και προσφέρουν μέχρι σήμερα εθελοντικά και μέχρι παρεξηγήσεως!
  5. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες της "κλεισούρας" και του "σκοταδιού", όπως σε κάθε τέτοια παρόμοια κατάσταση, εμφανίζονται οι κατσαρίδες. Και ειδικά στο ΠΑΣΟΚ, εδώ και χρόνια οι "κομματικές κατσαρίδες" ανθούν. Και μόλις βρουν την ευκαιρία , τρέχουν να διαβάλλουν αντιπάλους και να κατασπαράξουν ότι υγιές κυκλοφορεί. Λοιπόν. Επιτέλους κάποιος να ανοίξει τα παράθυρα και να ανάψει τα φώτα. Επειδή όμως είναι πιθανό οι "πασοκικές κατσαρίδες" να έχουν μεταλλαχθεί και να επιβιώνουν και στο άπλετο φως, μια λύση υπάρχει : να τις πατήσεις και να τις λειώσεις και να ακουστεί το "κρακ" μέχρι το Σύνταγμα.
Μη πει κανείς γιατί τα γράφω όλα αυτά! Θα γράψω κι άλλα! Εχω πολλά μαζεμένα! Απλά ερμήνευσα την μόνη "εντολή" που άκουσα απο το στόμα του ίδιου του ΓΑΠ : να "οργανωθώ" , να "αγωνιστώ" , να "ξεσηκωθώ".

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Τι μένει μετά το Συνέδριο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Παιδιά, ο Τσίπρας είναι ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ!

Ο Τσίπρας είναι ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ! Στην αρχή τα έχασα. Μετά όμως κατάλαβα. Αφού μαζεύτηκε όλος εκείνος ο συρφετός των αριστερών του σαλονιού, τον έκαναν πρόεδρο, οπότε έχει και τη σφραγίδα. Είναι ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ. Δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Μάλιστα δήλωσε και αυτοδυναμία και αυτάρκεια, αφού μετά από την πρόσκληση του Γιώργου Παπανδρέου να πορευτούν μαζί τα δυο κόμματα (δηλαδή, κάποιο είδος συνεργασίας), ο Τσίπρας είπε: "Αγαπητοί φίλοι και φίλες του ΠΑΣΟΚ σας ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική σας προσφορά, αλλά δεν θα πάρουμε"! Και πού είναι το κακό, σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ; Το Παιδί είπε απλώς ότι δεν θα πάρουν διότι είναι αυτοδύναμοι. Μπράβο Αλέξη. Εμπρός, τώρα, να καταλάβετε τα χειμερινά ανάκτορα...

ΑΧ ΑΛΕΞΗ

Γιατί Αλέξη είσαι επιπόλαιος;Αλλα άφησες να ενοηθεί μέσα στο Συνέδριο και άλλα είπες στην δική σου την Συνδιάσκεψη.Δε σε ενημέρωσαν τα συντρόφια ότι ο κόσμος ο Προοδευτικός κρέμονταν απο τα χείλι σου να ξεκλειδώσεις το διάλογο όπως έκανε ο Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης Γιώργος Παπανδρέου.Αστόχησες πολύ ή μάλλον απογοήτευσες.Θάπρεπε να σε είχαν συμβουλέψει.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Λίγα λόγια για το προσεχές Συνέδριο…

Γίνεται καθημερινά και πιο φανερό ότι τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ δεν πάνε καλά ή τουλάχιστον δεν πάνε όπως θα θέλαμε, εμείς τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος, να πάνε. Σε αυτό έχουν βάλει όλοι ένα λιθαράκι, από τα «μεγαλοστελέχη» ή απλά καρεκλοκένταυρους (που αντί να έχουν την ελάχιστη τσίπα να πάνε σπίτι μόνοι τους πρέπει να μας αναγκάσουν να τους διώξουμε όπως τον Τσοχατζόπουλο), τα ΜΜΕ, τους συμβούλους του ΓΑΠ, αλλά και τον ίδιο τον Γιώργο, και φυσικά όλους εμάς. Γιατί είναι χαζό να υποστηρίζουμε ότι φταίνε όλοι οι υπόλοιποι εκτός από εμας τους ίδιους. Γιατί τους μηχανισμούς και τα μαγαζάκια κάποιοι τους δημιούργησαν, αλλά και κάποιοι συμμετείχαν και συμμετέχουν, κάποιοι τους ανεχτήκαμε, δεν τους περιθωριοποιήσαμε και μάλιστα κάναμε το αντίθετο. Τους αναδείξαμε κιόλας. Επομένως ένα μερίδιο ευθύνης έχουμε όλοι, ο καθένας διαφορετικό φυσικά.

Ο κύκλος προβληματισμού ολοκληρώθηκε. Το άλλο σαββατοκύριακο αρχίζει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ενα συνέδριο που πολυδιαφημίστηκε, που καλλιέργησε υψηλές προσδοκίες και θεωρήθηκε ότι θα είναι η αρχή της αντεπίθεσης για το ΠΑΣΟΚ. Είναι όμως έτσι; Τι περιμένουμε από το συνέδριο; Σε τι ελπίζουμε και τι πρέπει να αλλάξει;

Αρχικά όπως είπε και ο Παπανδρέου, πρέπει στο ΠΑΣΟΚ να σταματήσουν οι ανταγωνισμοί μεταξύ των στελεχών για τις θέσεις. Πρέπει να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια. Πρέπει όλοι μαζί και συντεταγμένα να δουλέψουν για να μπει ξανά σε νικηφόρα τροχιά. Βέβαια, αυτή είναι η δουλειά του εκάστοτε προέδρου. Αυτό είναι που πρέπει να διαμορφώσει μία νικηφόρα συλλογικότητα, να αναθέσει ρόλους και να επιβλέψει την όλη προσπάθεια. Αυτό που θέλω εγώ είναι να το τολμήσει. Να τολμήσει να εμπιστευτεί νέα και άφθαρτα άτομα, να συγκρουστεί με τα μαγαζάκια και τις λίστες που είμαι σίγουρος ότι θα κυκλοφορήσουν στο συνέδριο. Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται μία μεγάλη και ουσιαστική αλλαγή και αυτή δεν θα έρθει ούτε με τον Πολυζωγόπουλο, ούτε με τον Πάγκαλο, ούτε με την Βάσω, τον Φλωρίδη και τον Βερελή. Ο κόσμος δεν έχει αν περιμένει τίποτα από αυτούς και δεν πρόκειται να τους ξαναεμπιστευτεί την διακυβέρνηση της χώρας. Οτι είχανε να δώσουν το δώσανε. Είναι η ώρα να πάνε στα σπίτια τους ή ακόμα καλύτερα στις τοπικές της γειτονιάς τους. Εάν αυτό γίνει, μπορεί στην αρχή να έχουμε εσωκομματικά προβλήματα, αλλά η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αυτό θα το εκτιμήσει.

Το επικείμενο συνέδριο πρέπει να είναι συνέδριο χάραξης πολιτικής και όχι σύγκρουσης μηχανισμών και συσχετισμών. Πρέπει το ΠΑΣΟΚ βγαίνοντας από το συνέδριο να πει τι μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα, με ποιες δυνάμεις πρέπει να φτιαχτεί και σε ποιους απέναντι πρέπει να στραφεί. Με ποιους τρόπους θα το κάνει και τι αποτέλεσμα έχει σκοπό να φέρει. Θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ βγαίνοντας από το συνέδριο να μιλήσει τολμηρά, με καθαρά πολιτικούς όρους, και να εξηγήσει πως θα λύσει τα θέματα που απασχολούν τους νέους και όσους βρίσκονται σήμερα στο περιθώριο.

Στο συνέδριο πρέπει να γίνει και κάτι ακόμα που τόσο καιρό δεν έγινε και την απόλυτη ευθύνη την έχει ο πρόεδρος του Κινήματος. Για να εμπιστευτούν οι πολίτες ένα κόμμα πρέπει να ξέρουν από ποιους θα κυβερνηθούν. Αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει αυτό που λέμε ηγετική ομάδα. Ο πολίτης δεν βλέπει την ομάδα εκείνη που θα μπορέσει να υλοποιήσει μία στρατηγική, ένα σχέδιο, την ομάδα που θα αποτελείται από ανθρώπους άξιους, άφθαρτους, με θέληση να προσφέρουν. Δεν ξέρω γιατί εδώ και 4 χρόνια δεν μας έχει δείξει μια τέτοια ομάδα ο Γιώργος, αλλά τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία για να το κάνει.

Ωστόσο για να εξηγούμαστε. Τον Γιώργο τον πιστεύω και θα τον στηρίζω για όσο χρειαστεί. Και τώρα τον στηρίζω πιο πολύ από ποτέ. Τους λόγους τους έχω αναλύσει πολλές φορές. Πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος που να έχει συγκρουστεί με νοοτροπίες και αντιλήψεις όσο ο ΓΑΠ. Και όπως είπε και ο Στέφανος σε ένα ποστ που αξίζει να διαβάσετε «Είμαστε με τον Γιώργο γιατί τον λένε Γιώργο και όχι γιατί τον λένε Παπανδρέου».


Τώρα στα δύσκολα είναι η ώρα που θα φανεί αν ο Γιώργος μπορεί να συγκρουστεί και να κερδίσει. Τώρα είναι η ώρα για αποφάσεις τολμηρές, κόντρα στο ρεύμα, αποφάσεις με ρίσκο που είτε θα βάλουν το ΠΑΣΟΚ σε πορεία νίκης, είτε θα μας στείλουν στον καναπέ του σπιτιού μας να παρακολουθούμε ταινίες και αθλητικά. Για ακόμα μία φορά θα πω και ας μην μοιάζει να με ακούνε και πολλοί. Ας παίξουμε δυνατά, με πάθος και ας χάσουμε. Τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε.

Από το blog ‘Είμαστε ακόμα εδώ’ – 11/3

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου στο 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Το όραμά του για την Ελλάδα των Αξιών και την πρότασή του για μια Νέα Εθνική Στρατηγική, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής του Κινήματος, παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ανοίγοντας τις εργασίες του 8ου Συνεδρίου του Κινήματος. «Το Συνέδριό μας είναι η προετοιμασία για τη μεγάλη μάχη της Νέας Αλλαγής», είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και υπογράμμισε ότι «υπάρχουν επιλογές και είμαστε διαφορετικοί, παρόλο που ορισμένοι θέλουν να δημιουργούν σύγχυση και να ισχυρίζονται ότι κατέπεσαν οι ιδεολογικές και πολιτικές διαχωριστικές γραμμές». Ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα επενδύει στη γνώση, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό και θα εξασφαλίζει ένα δίκαιο μέρισμα από την ανάπτυξη στους εργαζόμενους, ένα νέο κοινωνικό κράτος που θα παρέχει υπηρεσίες ποιότητας και ένα κράτος επιτελικό, αποτελεσματικό και φιλικό στον πολίτη που θα λογοδοτεί, αποτελούν τους βασικούς άξονες της Νέας Εθνικής Στρατηγικής. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε πρόσκληση προγραμματικού διαλόγου και κοινής δράσης στον ΣΥΝ, καλώντας τον «να μιλήσουμε για μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία, που θα συγκροτείται από τις δυνάμεις της προόδου, σε βάση ισότιμη, με προγραμματικές συγκλίσεις» και με στόχο να δοθεί τέλος στη νεοδεξιά διακυβέρνηση. Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, κάλεσε τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, να γίνουν τα ίδια η αλλαγή και «να αφήσουν πίσω συντηρητικές αντιλήψεις και πρακτικές», που αφομοίωσε το Κίνημα από τα χρόνια της διακυβέρνησής του. «Να δεσμευτούμε για τη δική μας εσωτερική επανάσταση που θα αλλάξει και την Ελλάδα», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας την στήριξη των μελών και των φιλών «για μεγάλες ριζοσπαστικές αποφάσεις», στο Κίνημα.

Ο Γιώργος ξεκλείδωσε τον διάλογο


Έσπασε τον πάγο ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση στον ΣΥΝ. Από την πλευρά του, ο κ. Αλέξης Τσίπρας μίλησε για κοινή δράση της αντιπολίτευσης.

Παπανδρέου: Γίνετε εσείς οι αλλαγή!


Πρώτη μέρα συνεδρίου τέλος. Στην αίθουσα κλίμα ενωτικό, στο περίπτερο του φόρουμ κλίμα πανικού! Χίλιες δυο αναποδιές ήταν αρκετές για να κάνουν την μέρα μας... ζωηρή.
Πρόβλημα στο ρεύμα, χαμηλή ταχύτητα στο διαδίκτυο (στις ώρες αιχμής) και μια καμένη κάρτα δικτύου ήταν αρκετά για να μας κάνουν να τρέχουμε πανικόβλητοι.
Τέλος καλό όλα καλά, όμως. Μπορέσαμε να δώσουμε ένα δυνατό παρόν. Όσοι φίλοι μας τίμησαν με την παρουσία τους στο web tv που στήσαμε μπορεί να μην είδαν την τέλεια εικόνα ή να άκουσαν κρυστάλλινο ήχο αλλά πήραν μια μικρή γεύση από το περίπτερο και τον παλμό του συνεδρίου. Μας δώθηκε η δυνατότητα να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις. Αύριο θα μπορείτε να δείτε περισσότερα.
Στα του συνεδρίου, η ομιλία Παπανδρέου κυριάρχησε. Μια ομιλία δυνατή και ενωτική. Δεν ξέρω πόσα μπορέσατε να δείτε από τα κανάλια αφιερώστε, όμως, χρόνο να την δείτε διαδικτυακά. Αξίζει τον κόπο.
Α, μην το ξεχάσω ο πρόεδρος αναφέρθηκε δυο-τρείς φορές σε ένα σύνθημα: "Γίνετε εσείς η αλλαγή". Σας θυμίζει κάτι; :)

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

Εγινε μια πολύ καλή προσπάθεια για την εγγραφή νέων στα Δημοτολόγια Αρτας.
Και το λέω αυτό γιατί όταν βάλεις τους νέους να ασχοληθούν σε γεμίζουν ζωντάνια και δυναμισμό.
Συγχαίρω τους νεολαίαους μας που με ένα απλό τηλέφωνο ενεργοποιηθηκαν και πιστεύω ότι θα έχουμε και συνέχεια .Οι μηχανισμοί όμως του κόμματος ή μάλλον της Ν.Ε ήταν ανύπαρκτοι.
Το Συμβούλιο Νέων στην Αρτα θα το πάρει το ΠΑΣΟΚ και όχι ΣΥΡΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΥΡΙΖΑ.
Μας λείπουν οι πρωτοβουλίες και το μεράκι και τίποτε άλλο ,δε έφυγε κανένας είμαστε όλοι εδώ αλλά ο κόσμος περιμένει το κλίκ.Η Αρτα παρόλο που είναι βουτιγμένη στην Ν.Δ πάντοτε πρωτοτυπεί στα ποσοστά.Γιατί όμως ; Γιατί έχει καλούς θεματοφύλακες

Το Συνέδριο ξεκινάει

Το Συνέδριο ξεκινάει και όλος ο προοδευτικός κόσμος ανησυχεί για την προοδευτική Παράταξη
για τους αγώνες τόσων ετών ,ανησυχεί για την συνεχειά της και όχι για το κλεισιμό της.
Στέλνω το μήνυμα σε αυτούς που μέχρι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε απραξία γιατί έχουν πάρει εντολή,να βρίσκονται έτσι και τους λέω ότι η ιστορία θα τους καταγράψει στην μαύρη λίστα.Δεν είναι ότι δεν μπορεί ο Γιώργος είναι ότι δεν θέλουν τον Γιώργο.
Και πως δέχονται αυτοί οι κύριοι γιατί δεν θα τους αποκαλέσω συντρόφους ,να λένε ότι θα ψηφίσουν ΤΣΙΠΡΑ ; Τι τους ενθουσιάζει ;Και πως με ελαφράτη καρδία χτυπάνε την ψυχή του ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ; Αρα κύριοι είστε κάπου αλλού.