Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Αγωνίζομαι για την διαφάνεια και την αυτονομία της πολιτικής


Έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένα πολιτικά βήματα, προκειμένου η χώρα να υπερβεί την ηθική και πολιτική κρίση και να προχωρήσει σε μία δημοκρατική αναγέννηση, παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την διάρκεια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξης Τύπου. Κάλεσε τον κ. Καραμανλή να αποδεχτεί την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της SIEMENS, προκειμένου να διερευνηθούν και οι πολιτικές ευθύνες και κατέστησε σαφές ότι η πολιτική ζωή δεν μπορεί να τελεί υπό το καθεστώς διαρροών γύρω από την υπόθεση. Ζήτησε την διαλεύκανση όλων των ύποπτων υποθέσεων και σημείωσε ότι μετά, αφού οι πολιτικές δυνάμεις καταθέσουν τις προτάσεις τους, να αποφασίσει ο λαός. Ο Γ. Α. Παπανδρέου εξέφρασε την απόφασή του να μην ανεχτεί καμία ενέργεια που κηλιδώνει το κυρός του Κινήματος, αλλά και τους θεσμούς της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι «ζητούμενο σήμερα είναι ένα ισχυρό, προοδευτικό συγκροτημένο και ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ», που θα υπηρετεί τον πολίτη.

ΠΑ.ΣO.K : H νύχτα της μεγάλης σφαγής!

Και όμως στο ΠΑ.ΣΟ.Κ το εννοούν ότι θέλουν να προχωρήσουν σε βαθιά κάθαρση εντός του κομματικού μηχανισμού. Όταν πριν από λίγο καιρό ο Γιώργος Παπανδρέου είχε μιλήσει για "μηδενική ανοχή" λίγοι πίστεψαν ότι θα το έπραττε. Και όμως εχθές το βράδυ έγινε η αρχή και το κόμμα έδειξε την... πόρτα της εξόδου σε 5.000 μέλη κυρίως λόγω των πρόσφατων εσωκομματικών εκλογών. Σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Τήρησης του Καταστατικού, αποφασίστηκε: Η αναστολή της κομματικής ιδιότητας στους Θόδωρο Τσουκάτο και Τάσο Μαντέλη.
Η αναστολή της κομματικής ιδιότητας και την παραπομπή τους με το ερώτημα της διαγραφής σε τέσσερα μέλη της ΠΑΣΠ θεωρώντας τους ως πρωταίτιους στα πρόσφατα επεισόδια.
Η διαγραφή 223 μελών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επειδή διπλοψήφισαν καθώς και της τρίμηνης ανάκλησης της κομματικής ιδιότητας σε 4.860 μέλη επειδή επανεγράφησαν και σε άλλη τοπική οργάνωση για να ψηφίσουν προφανώς φιλικά τους πρόσωπα. Τα μέλη αυτά θα κληθούν να καταθέσουν γραπτή απολογία.
Τέλος, αναστέλλεται η λειτουργία της Τ.Ο. Δάφνης, και παραπέμπονται σε πειθαρχική διαδικασία όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αντιδεοντολογικές και αντικαταστατικές ενέργειες. Η επαναλειτουργία της θα γίνει μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής.
Η αναστολή της κομματικής ιδιότητας των 4.860 "μυρίζει" διαγραφή μετά την απολογία τους εφόσον αποδειχθεί ότι δεν έπαθαν προσωρινό Αλτσχάιμερ και ξέχασαν ότι είναι ήδη μέλη στο ΠΑΣΟΚ αλλά επανεγράφησαν εσκεμμένα. Ο αριθμός αυτός μπορεί κάλλιστα να γίνει κατα πολύ μεγαλύτερος καθώς ο έλεγχος συνεχίζεται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Το ΠΑΣΟΚ αρχίζει να δείχνει το δρόμο προς την κάθαρση των κομματικών μηχανισμών σε αυτό τον τόπο. Εάν, δε, προχωρήσει με το ίδιο σθένος και στην εκπαραθύρωση όλων όσοι έχουν εμπλακεί με το σκάνδαλο της Siemens τότε μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστική επανίδρυση. Ελπίζω και τα υπόλοιπα κόμματα να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και να σταματήσουν να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από χαλί. Ίδωμεν...

Η επανένταξη είναι ο στόχος μας!

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών είναι "προ των πυλών". Διαβάστε την σκιαγράφηση μας για ένα μείζον θέμα το οποίο προαπαιτεί συναντίληψη και αλληλεγγύη, σαφή υλοποίηση μέτρων και όχι ατέρμονες ψευδεπίγραφες εξαγγελίες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους συνανθρώπους μας-χρήστες με κατανόηση και ανθρωπιά, να τους δείξουμε ότι σεβόμαστε την αδυναμία τους και έχουμε όλη την καλή διάθεση να τους στηρίξουμε, να ενισχύσουμε την προσπάθειά τους να απεξαρτηθούν ...

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ... ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η κυβέρνηση Καραμανλή βλάπτει σοβαρά και το ηθικό των Ελλήνων. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο του τελευταίου εξαμήνου οι Έλληνες είναι πρωταθλητές Ευρώπης και στην απαισιοδοξία, καθώς στην συντριπτική τους πλειοψηφία, βλέπουν το μέλλον τους… μαύρο.
Σύμφωνα με την έρευνα το 65% των Ελλήνων θεωρεί ότι τους ερχόμενους 12 μήνες η οικονομική κατάσταση της χώρας και φυσικά η δική τους, θα επιδεινωθεί, ενώ μόλις το 10% περιμένει κάποια βελτίωση. Πριν από 6 μήνες το ποσοστό που προέβλεπε επιδείνωση ήταν 42% και το ποσοστό που περίμενε βελτίωση ήταν 25%. Σε απλά ελληνικά, τους τελευταίους 6 μήνες το ποσοστό των Ελλήνων που πέρασαν από την φάση της αισιοδοξίας στην φάση της απαισιοδοξίας, αν όχι της απελπισίας, αυξήθηκε κατά 50%!
2. Η κυβέρνηση Καραμανλή εμφανίζει την δεύτερη μεγαλύτερη μείωση αξιοπιστίας (12%) στην Ευρώπη, αφού ο Σαρκοζί είναι αξεπέραστος. Πριν από ένα εξάμηνο , δηλαδή λίγο μετά τις εκλογές, το 46% έδειχναν κάτι να περιμένουν από την κυβέρνηση Καραμανλή. Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 34%. Το υπόλοιπο 66% δεν περιμένει τίποτα πλέον.

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

O ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ

Αποφασισμένος να συγκρουστώ με τη διαπλοκή και τη διαφθορά



«Ο Ανδρέας έλεγε «η Ελλάδα στους Έλληνες», και σήμερα είναι επίκαιρη αυτή η φράση, γι' αυτό, είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ και με την κυβέρνηση και με το πολιτικό σύστημα και με πρακτικές που αδικούν την Ελλάδα και τους Έλληνες», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά το μνημόσυνο για τα 12 χρόνια από τον θάνατο του Ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε να συνεχίσει τον αγώνα απέναντι σε όποιον «προστατεύει και συγκαλύπτει συμφέροντα παραγόντων, που εμπλέκονται με διαφθορά, μαύρο χρήμα, ασυδοσία και αυθαιρεσία», και τόνισε την ανάγκη για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη SIEMENS, «ως απαρχή βαθιών, μεγάλων τομών του πολιτικού μας συστήματος».

Μνημόσυνο για τα 12 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, τελέστηκε σήμερα, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
Μετά το τέλος του μνημοσύνου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ο Ανδρέας, όπως τον φώναζε ο Ελληνικός λαός, έλεγε πάντα: «Η Ελλάδα στους Έλληνες». Είναι και σήμερα, πάντα, αυτή η φράση επίκαιρη. Γιατί σήμερα, ο Έλληνας αισθάνεται ξένος στον τόπο του, αποξενωμένος, από μια κυβέρνηση και ένα πολιτικό σύστημα που δεν τον σέβεται, που δεν τον προστατεύει. Αντίθετα, προστατεύει και συγκαλύπτει οικονομικά, πολιτικά, κομματικά συμφέροντα, παράγοντες, που είναι μπλεγμένοι με διαφθορά, μαύρο χρήμα, ασυδοσία και αυθαιρεσία. Κομματικοί, πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, και ξένοι και Έλληνες.
Απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση που δεν το τολμά, που παραδίδεται, απαιτώ την Εξεταστική Επιτροπή για τη SIEMENS, ως απαρχή βαθιών, μεγάλων τομών του πολιτικού μας συστήματος. Και είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ και με την κυβέρνηση και με το πολιτικό σύστημα και με πρακτικές που αδικούν την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Σήμερα που θυμόμαστε τον Ανδρέα Παπανδρέου, σήμερα που τιμούμε τη μνήμη του, τους αγώνες του, παίρνουμε κουράγιο και σας λέω: θα τα καταφέρουμε. Μαζί θα τα καταφέρουμε.

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΩΝ ΜΕ ΔΙΑΡΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ




Ο αφυπνισμένος ,ο μαχόμενος και ο δημιουργικός πολιτικός,με το ασίγαστο αγωνιστικό πάθος του για τη Δημοκρατία την Εθνική Ανεξαρτησία,τη Λαϊκή Κυριαρχία,την Αποκέντρωση και την Λαϊκή συμμετοχή,με την αταλάντευτη πίστη του στην Ανάπτυξη,στις Κοινωνικές Αλλαγές,τις Μεταρρυθμίσεις και το Κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας υπάρχει παντού ,γιατί με τις πολιτικές του μειώθηκαν δραστικά οι κοινωνικές και τις περιφερειακές ανισότητες

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Απέναντι στα συμφέροντα που λεηλατούν τον τόπο

Την βούληση του να αγωνιστεί «για να καθαρίσει επιτέλους η πολιτική ζωή του τόπου» και να ασχοληθεί η ελληνική κοινωνία με τα πραγματικά της προβλήματα, όπως η ακρίβεια, η υγεία, η παιδεία και η κοινωνική πολιτική, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στον Πειραιά, όπου περιόδευσε στην κεντρική αγορά και συναντήθηκε με τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο της πόλης. Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανέχεται την ασυδοσία των καρτέλ στην αγορά και με την πολιτική της πλήττει το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας και υπονομεύει το κοινωνικό κράτος. Κάλεσε τους πολίτες να στρατευθούν στον αγώνα «για την αντιμετώπιση των συμφερόντων που θέλουν να λεηλατήσουν τα χρήματα του λαού».

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Να μιλήσουν οι πολίτες

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, καταδεικνύει ότι «στο επίκεντρο της πολιτικής μας, βρίσκεται ο ενεργός και ενημερωμένος πολίτης, συμμέτοχος στην Ευρώπη και στην Ελλάδα», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή, επί της προτάσεως του Κινήματος, για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, για την Συνθήκη της Λισσαβωνας. Ο Γιώργος Παπανδρέου, επεσήμανε ότι η στάση αυτή, έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία «δεν σέβεται τους θεσμούς, τις δημοκρατικές διαδικασίες, την δικαιοσύνη και αντιμετωπίζει τον πολίτη ως υπήκοο». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σημείωσε ότι υπάρχει δρόμος για την Ευρώπη, αρκεί να μην αφήσουμε την ευρωσκεπτικισμό και το λαϊκισμό, αλλά να ακολουθήσουμε αυτόν της συμμετοχής.

Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ

Ξανά στο προσκήνιο οι Ακαδημαικοι.Πήραξαν τον πατερούλη τους.Πρόεδρε μην σταματάς τα κεντροδεξιά σενάρια παίρνουν σάρκα και οστά.Θα ζήσουμε και χωρίς τους σοφούς της Ελλάδας.

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΙΛΗΣΕ: «Δεν δέχομαι πια προσωπικές σημαίες στο ΠΑΣΟΚ…»


ΕΙΠΕ:
  • Εγώ υπηρετώ και εγγυώμαι την ενότητα. Και η κίνησή μου ήταν ακριβώς για να αποτρέψω τη λογική ότι το ΠΑΣΟΚ τεμαχίζεται, κατακερματίζεται και μοιράζεται σε φέουδα. Το ΠΑΣΟΚ δεν διασπάται

ΕΙΠΕ:
  • Το μεγάλο και πολυσυλλεκτικό ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι ένα πλαδαρό μόρφωμα ομαδαρχών χωρίς πολιτικό στίγμα και με μόνο συνεκτικό κρίκο τη δίψα για την εξουσία

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ :
  • Δεν ήμουν εγώ αυτός που έκανε μία κίνηση που δημιούργησε ερωτηματικά για την πολιτική βούληση και τη στόχευσή μας. Όμως ή θα το «ξεχνούσα»- υιοθετώντας την αντίληψη ότι κανείς δεν φέρει ευθύνη για το τι λέει και κάνει στο Κίνημά μας- ή θα το αντιμετώπιζα με τη σοβαρότητα που συνάδει για ένα κίνημα που διεκδικεί την εξουσία. Όπως και έκανα. Ήταν υποχρέωσή μου και καθήκον μου.
ΕΙΠΕ:
  • Δεν έχω τον χρόνο ούτε το ενδιαφέρον να ασχοληθώ με σενάρια αστυνομικού ή συνωμοσιολογικού τύπου

Δεν διάλεξα εγώ να ξαναμπούμε σε μια εσωστρέφεια


«Δεν διάλεξα εγώ να ξαναμπούμε σε μια εσωστρέφεια που μπορεί να ευνοήσει αντικειμενικά την κυβέρνηση της Ν.Δ.», επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα τα ΝΕΑ και στην δημοσιογράφο Β. Κεχαγιά. Και υπογραμμίζει: «αυτό που θέλω και απαιτώ είναι να συζητάμε για την ακρίβεια και την καθημερινότητα του πολίτη και τις ευθύνες της Ν.Δ. και όχι να μιλάμε, σήμερα πάλι, για τις σχέσεις και τις ιεραρχίες του ΠΑΣΟΚ». Ο Γ. Α. Παπανδρέου αναφερόμενος στην διαγραφή του Κ. Σημίτη από την Κ.Ο. του Κινήματος σημειώνει ότι, η κίνησή του έγινε για να αποτρέψει «την λογική ότι το ΠΑΣΟΚ τεμαχίζεται, κατακερματίζεται και μοιράζεται» και προσθέτει ότι, «το ΠΑΣΟΚ δεν διασπάται». Καθιστά σαφές ότι, το Κίνημα δεν μπορεί να είναι «ένα πλαδαρό μόρφωμα ομαδαρχών χωρίς πολιτικό στίγμα και με μόνο συνεκτικό κρίκο την δίψα για την εξουσία» και επισημαίνει ότι, «υπάρχει το Πρόγραμμα, η στρατηγική, η βούληση και η ικανότητα να φέρουμε νέα ελπίδα, όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην χώρα».

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Την κήρυξη των νομών Αχαΐας και Ηλείας σε σεισμόπληκτες περιοχές


Την κήρυξη των νομών Αχαΐας και Ηλείας σε σεισμόπληκτες περιοχές, ώστε να μπορούν να έχουν όλες τις οικονομικές βοήθειες, ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στους δύο νομούς. Κατά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα, στην Πάτρα, στα Βραχνέϊκα, και στην Κάτω Αχαγιά, συζήτησε με πολίτες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και χαρακτήρισε την παροχή των τριών χιλιάδων ευρώ, από την κυβέρνηση, «φιλοδώρημα», που δεν λύνει το πρόβλημα, Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισκεπτόμενος το νομό Ηλείας και συγκεκριμένα, το Νησί του Δήμου Βουπρασίας και τη Βάλμη του Δήμου Ωλένης. επανέλαβε πως το Κίνημα έχει ήδη καταθέσει Πρόταση Νόμου για την αναγέννηση της περιοχής, από τις περσινές μεγάλες πυρκαγιές και πρόσθεσε, ότι αυτή η πρόταση, εμπλουτισμένη, θα αποτελέσει την διέξοδο για την ανάπτυξη των δύο νομών.

Οι πρώτες αντιδράσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:
«Οι τελευταί- ες εξελίξεις απαιτούν σύνεση ώστε να μην κινδυνεύσουμε με μαζική αυτοχειρία»
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:
Περιορίστηκε να γνωστοποι- ήσει μέσω κύκλων του τη διαφωνία του με την «επιλογή σύγκρουσης»
ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΣΤΗΣ:
«Πρόκειται για αψυχο- λόγητη ενέργεια που θέτει σε δοκιμασία την ενότητα του ΠΑΣΟΚ»
ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ:
Η αντίληψη εσωκομ- ματικής δημοκρατίας που επικρατεί στο σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν ανέχεται την «άλλη άποψη»
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ:
«Τέτοιου είδους κινήσεις είναι αντικειμενικά βούτυρο στο ψωμί της Ν.Δ. και του Καραμανλή»
ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ:
«Ανεξήγητη πρωτοβουλία σε μία συγκυρία που το ΠΑΣΟΚ έπρεπε δυναμικά να βγει προς τα έξω»

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ


Οχι και Μητσοτάκης του ΠΑΣΟΚ ο Σημίτης

Οταν αυτές οι κουβέντες βγαίνουν απο τα στόματα πρωτοκλσάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ θλίβομαι πραγματικά.Με δυο Νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις δεν μπορείς να του προσάψεις όλα τα δεινά που περικλείει το όνομα του Αποστάτη που ακούει στο όνομα Μητσοτάκης.
Να είμαστε προσεκτικοί.....

Το μεγαλύτερο λάθος του Κώστα Σημίτη


Τον πρώην πρωθυπουργό ανέκαθεν τον σεβόμουν σαν πολιτική οντότητα. Τα μεγάλα του πλεονεκτήματα στα χρόνια της πρωθυπουργίας του ήταν το συμμάζεμα του κράτους και η πετυχημένη άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας (από τα Ίμια και έπειτα) μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Στα αρνητικά πάντα του καταλόγιζα την διάλυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την απαξίωση, ουσιαστικά, των πτυχίων. Επίσης, στην δεύτερη θητεία του, την αδυναμία ομαλής μετάβασης της αγοράς από την δραχμή στο ευρώ.
Σαν προσωπικότητα, όμως, ο Κώστας Σημίτης πάσχει από το σύνδρομο του καθηγητή. Αρνείται πεισματικά να κάνει την αυτοκριτική του θεωρώντας ότι μια τέτοια κίνηση θα μείωνε το κύρος του σε όλους εμάς. Το πρόβλημα του πρώην πρωθυπουργού είναι ότι ποτέ δεν έπαψε να βλέπει τους Έλληνες πολίτες σαν φοιτητές του που δεν χρειάζεται να τους απολογηθεί για τις κινήσεις και τα λάθη του.
Στην επιστολή που απέστειλε στον Γιώργο Παπανδρέου, μετά την διαγραφή, γράφει: "Το ΠΑΣΟΚ από το 2004 και μετά έχασε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και το ποσοστό του στην απήχηση των ψηφοφόρων έχει μειωθεί δραστικά. Κάθε μέλος του ΠΑΣΟΚ, και ιδίως εγώ, έχει υποχρέωση να προβληματιστεί για την εξέλιξη αυτή."
Αναφέρετε στις εκλογές του 2004 (και όχι μόνο) σαν τρίτο πρόσωπο και όχι σαν το κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής σκηνής εκείνη την περίοδο. Δηλώνει ότι προβληματίζεται γι' αυτό αλλά ποτέ δεν ακούστηκε από τα χείλη του ένα "mea culpa" για το δικό του μερίδιο ευθύνης Μια κίνηση που θα απάλλασσε το, μετά την προεδρεία του, ΠΑΣΟΚ από πολλά αμαρτήματα του παρελθόντος. Αμαρτήματα για τα οποία οι πολίτες δεν το έχουν συγχωρήσει ακόμα.
Ο Κώστας Σημίτης από την διαδοχή του και έπειτα προσπαθεί να διαφυλάξει την υστεροφημία του με λάθος τρόπο. Και, από ότι φαίνεται, θα συνεχίσει να το κάνει.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Είμαι υποχρεωμένος να διαφυλάττω την πολιτική ενότητα

Είμαι προσωπικά υποχρεωμένος και αποφασισμένος να διαφυλάττω την πολιτική ενότητα του Κινήματος, σεβόμενος την απόφαση της πλατιάς βάσης του ΠΑΣΟΚ της 11ης Νοέμβριου» τονίζει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, σε απαντητική επιστολή που απέστειλε προς τον Κ. Σημίτη. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζει την δημόσια διαφοροποίηση και άρνηση του κ. Σημίτη να συνταχθεί με το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, σε ότι αφορά το θέμα του δημοψηφίσματος για την Συνθήκη της Λισσαβώνας, ως αδικαιολόγητη πολιτική πράξη, που δημιουργεί ερωτηματικά, σύγχυση και αποπροσανατολισμό. «Με την απόφαση σου, που επιβεβαιώνουν οι πράξεις σου, δεν μπορεί να προσμετράσαι και να συγκαταλέγεσαι στην δύναμη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ» σημειώνει ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και προσθέτει ότι «σεβόμενος την ιστορία, την προσφορά και την κοινή μας πορεία δεν θα κινήσω την τυπική διαδικασία προς τον Πρόεδρο της Βουλής».

Ο πρώτος που άρχισε την Αντίσταση του λαού


«Θρυλικός ο Αρης Βελουχιώτης. Ο πρώτος που άρχισε την Αντίσταση του λαού στα βουνά κι ο τελευταίος που την έκλεισε με τον τραγικό του θάνατο. Η πρώτη ψυχή του αγώνα κι η τελευταία πνοή. Λίγοι το καταλάβανε, όπως ο Αρης, πως οι εχθροί της Ελλάδας (ξένοι και ντόπιοι) θα μετατρέπανε τη νίκη του έθνους σε νίκη των εχθρών του. Τιμή και δόξα στο ασύγκριτο παλικάρι. Τιμή και δόξα και στο λαό, που τόνε γέννησε».

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ

Ο τίτλος αναφέρεται σε αυτούς που ξεχνάνε πολύ γρήγορα τα σφυρικοπήματα και τα τρεχαλητά κάποιων ετών............................................ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Η κυβέρνηση οφείλει να κινηθεί άμεσα

Την συμπαράσταση του στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού, καθώς και όλους εκείνους που έχουν πληγεί, εξέφρασε σε δήλωση του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να κινηθεί άμεσα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρξει άμεση πρακτική βοήθεια και σχέδιο για τους κατοίκους της Αχαΐας και Ηλείας και προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε επικοινωνιακού χαρακτήρα τακτικές, όπως στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. «Δεσμευόμαστε να παλέψουμε για λύσεις που θα δώσουν ελπίδα και προοπτική» είπε ο Γ. Α. Παπανδρέου.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΑΡΤΑΣ Α.ΜΑΓΓΟΥ

Με δυο επαναλαμβανόμενες ψηφοφορίες όπου ισοψήφισαν η πρώτη πλειοψηφούσα της Ν.Ε Βένα Φίλου και η πρώην Αναπληρώτρια της Ν.Ε Κατερίνα Μάγγου κατέληξε η διαδικασία στην κλήρωση .
Η κλήρωση ανέδειξε Αναπληρώτρια την Κατερίνα Μάγγου όπου ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΧΌΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΥΧΕΡΗ ΗΣΟΥΝ

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Νερό; Δεν υπάρχει αρκετό; Και όμως…
750.000 κυβικά μέτρα χύνονται κάθε μέρα στον Σαρωνικό
Ψυττάλεια: Το μεγάλο στοίχημα για πράσινη Αττική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ www.aftodioikisi.gr

Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Πρόεδρε ξεκίνα περιοδείες σε όλη την Ελλάδα

Ενεργοποίηση όλου του στελεχιακού δυναμικού σου και φυγή προς τα εμπρός.
Τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη πρέπει να μείνουν μόνο με τα επαγγελματικά στελέχοι και όλοι οι πρωτοκλασάτοι να βγούν στην βάση στο Λαό και στα προβλήματα.Είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην πιστοπποίηση οργάνων γιατί κάποιες Νομαρχιακές δεν έστειλαν τα πρακτικά.Σύντροφοι δεν έχουμε χρόνο ,ο χρόνος κυλάει εις βάρος μας και έχουμε μπλέξει με γραφειοκρατικές διαδικασίες.Δεν είμαστε Δημόσια Υπηρεσία ,πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι έχουμε χρέος απέναντι στην Δημοκρατική Παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου του Κώστα Σημίτη του Γιώργου ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ 5 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

1. Όταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου κατέθετε στη Βουλή στις 17 Απριλίου την πρόταση 5 σημείων για την προστασία των δανειοληπτών και καλούσε την κυβέρνηση να τα υιοθετήσει, ο κ. Καραμανλής σιωπούσε. Όταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, την Πρωτομαγιά, δήλωνε ότι οι προτάσεις θα κατατεθούν ως σχέδιο νόμου στη Βουλή, η κυβέρνηση σιωπούσε.

3. Χθες, για πρώτη φορά, ο Υπουργός Οικονομίας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο υιοθέτησης της πρότασης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να μην βγαίνει ακίνητο σε πλειστηριασμό σε τιμή χαμηλότερη από την αντικειμενική του αξία. Απαιτούμε η κυβέρνηση να υιοθετήσει στην πράξη και όχι στα λόγια το σύνολο των προτάσεων μας, που συνιστούν ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών και θα κατατεθούν ως πρόταση νόμου μέσα στην εβδομάδα: i) Καμία κατάσχεση για δάνεια μέχρι 20.000 ευρώ, ii) η αξία αποπληρωμής να μην υπερβαίνει το διπλάσιο του δανείου, iii) η τιμή πλειστηριασμού ακινήτου να μην είναι μικρότερη της αντικειμενικής του αξίας, iv) εναρμονισμός επιτοκίων με αυτά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας v) επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής δανείων.

Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;


Την ώρα που ο δήμαρχος Κρανιδίου προσπαθεί να καταργήσει την ιστοσελίδα didyma.gr απλά γιατί δεν του αρέσει η κριτική, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε στην Άννα Παναγιωταρέα ότι σε δυο εβδομάδες θα φέρει στη βουλή νομοσχέδιο για την λειτουργία των blogs.
Μέσα σε αυτό τον... συνωστισμό παράκρουσις κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την δήλωση του κυρίου Σούρλα για τον εθισμό στο διαδίκτυο και την εξίσωσή του με τον εθισμό από τα ναρκωτικά.
Η ευγένεια και το political correct του "πρόχειρου τετραδίου" νομίζω ότι εξαντλήθηκαν κάπου εδώ. Η ερώτηση είναι σαφής, αν και δεν περιμένω απάντηση."Κύριοι, τι φασιστόχορτο πίνετε;ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ

Ευθύνη όλων η στήριξη του Δημόσιου Πανεπιστημίου


Ευθύνες στην κυβέρνηση για την κρίση στην Ανώτατη Εκπαίδευση επέρριψε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά την συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι εξορισμένο από τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής». Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ζήτημα των πρυτανικών εκλογών, υπογράμμισε ότι «μειοψηφίες που έχουν αντιδημοκρατική συμπεριφορά εξορίζουν την δημοκρατία από το Πανεπιστήμιο» και κάλεσε την πανεπιστημιακή κοινότητα να παλέψει για Δημόσιο Πανεπιστήμιο ελεύθερο, ανοικτό, δημοκρατικό και αυτοδιοίκητο. «Σ΄αυτόν τον αγώνα θα μας βρείτε κοντάς σας. Έχει έρθει η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους» είπε ο Γ. Α. Παπανδρέου.

Στο επίκεντρο της πολιτικής η Πράσινη Ανάπτυξη


Πέντε προτάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, με επίκεντρο την ίδρυση αυτόνομου Υπουργείου Περιβάλλοντος,κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η Κ.O. του Κινήματος στο Ευρωκοινοβούλιο και ο Τομέας Περιβάλλοντος. Ο Γ. Α. Παπανδρέου τόνισε την αναγκαιότητα ενός νέου Στρατηγικού Σχεδίου για την χώρα με άξονα την Πράσινη Ανάπτυξη, ενώ κατηγόρησε την Ν.Δ ότι «προωθεί την αντίληψη της ιδιώτευσης , της ιδιοποίησης του πλούτου και της ανομίας». Παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση προγραμματικού διάλογου και συνεργασίας προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και κάλεσε τις ηγεσίες των κομμάτων της άλλης Αριστεράς να αναλάβουν τις ευθύνες τους λέγοντας ότι «όσοι αποκλείουν αυτοαποκλείονται».