Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Τί χα Γιάννη τίχα πάντα και τα γίδια μας σαράντα

Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι ζουν στον κόσμο τους. Δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των αυξήσεων αυτών στα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ακολουθούν πολιτική εξόντωσης των ασθενέστερων και της μεσαίας τάξης. Δίνουν το σύνθημα για νέα ακρίβεια. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Το πρόβλημα δεν είναι ο Πρόεδρος της ΔΕΗ. Το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση Καραμανλή.

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

«Δημοτική Αλλαγή»

Την αντίθεσή της στην προτεινόμενη μέθοδο κατασκευής του πάρκινγκ της πλατείας Σκουφά καθώς και στην ανεξέλεγκτη -όπως τη χαρακτήρισε- χωματερή στην παραποτάμια ζώνη αναφέρθηκε η κα Όλγα Γεροβασίλη, επικεφαλής της Παράταξης «Δημοτική Αλλαγή». H κα Γεροβασίλη καταλόγισε στη Δημοτική Αρχή "έλλειψη ευθύνης" και έκανε λόγο για εκχώρηση δημοτικής περιουσίας σε ιδιώτες

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Η Ν.Δ. ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

. Δημοσιοποιήθηκε χθες έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Τι μας λέει με λίγα λόγια;
- Ότι υπάρχει έντονη πτώση στην πρόθεση για αποταμίευση.
- Ότι υπάρχει π.χ. σημαντικός περιορισμός στην πρόθεση αγοράς αυτοκινήτου. Μόλις 3% των πολιτών είναι βέβαιοι ότι θα αγοράσουν αυτοκίνητο το 2009.
- Και το σημαντικότερο: Ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος είναι στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1990, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης είναι στη χαμηλότερη επίδοση από το 1993, όταν, ω του θαύματος, ήταν και πάλι κυβέρνηση η Ν.Δ.