Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

“Αρτινών Πολιτεία- Μέλλον για όλους”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλοι εμείς που δώσαμε τον νικηφόρο αγώνα για το Δήμο της Άρτας και σε χαλεπές εποχές σταθήκαμε δίπλα στο ΠΑΣΟΚ – τον φυσικό μας χώρο- συμβάλλοντας με τις ταπεινές μας δυνάμεις στην όποια προσπάθεια ανασυγκρότησης, ανανέωσης και εκσυγχρονισμού δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε.

Και με τη σιωπή μας, να ανεχόμαστε εκείνους που όλα αυτά τα χρόνια- τα πέτρινα χρόνια για τη μεγάλη μας Δημοκρατική Παράταξη- φρόντιζαν είτε να διατηρούν τα ατομικά τους προνόμια τους, είτε να ικανοποιούν την προσωπική τους εμπάθεια.

Εκείνους που έσκυψαν το κεφάλι, συναλλάχθηκαν, ενσωματώθηκαν, υπονόμευσαν…

Δεν έχουμε για κανένα από αυτούς την ελάχιστη απαίτηση ούτε καν την παραμικρή πικρία. Είναι γνωστοί στην τοπική μας κοινωνία. Χρόνια τώρα επιβιώνουν χάρη στην οσφυοκαμψία τους.

Η αποχώρησή μας από τη Δημοτική Ολομέλεια ΠΑΣΟΚ της 2ας Φεβρουαρίου αποτελεί συνειδητή επιλογή να συνυπάρξουμε με άτομα που συστηματικά εμπορεύονται τους αγώνες άλλων.

Αρνούμαστε να παζαρέψουμε ιδέες, αξίες και οράματα δεκαετιών έναντι οποιασδήποτε σκοπιμότητας ή έστω κάθε μικροκομματικού συμφέροντος.

Η στάση μας δεν έχει να κάνει με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που δίνει με περηφάνια και αξιοπρέπεια τον αγώνα του. Ο κόσμος της μεγάλης μας Δημοκρατικής Παράταξης -που όλοι μας οφείλουμε να τιμούμε- είναι αυτός που πάντα βγαίνει μπροστά αψηφώντας τις όποιες συνέπειες και τις όποιες επιπτώσεις στο εργασιακό, κοινωνικό είτε οικονομικό του πεδίο.

Έχουμε υποχρέωση και έναντι αυτών των ανθρώπων όχι μόνον να διαχωρίσουμε τη θέση μας αλλά και να απαιτήσουμε την πλήρη κάθαρση από σκιές και φαντάσματα του παρελθόντος.

Αυτό εξάλλου δεν αποτελεί δική μας εμμονή. Είναι αδιαπραγμάτευτη επιταγή της πολιτικής μας ηγεσίας. Και εμείς δεν σκοπεύουμε να συναινέσουμε σε εκπτώσεις.

Βεβαίως τώρα που η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη ξαναβρίσκει το βηματισμό της και σύντομα θα κληθεί να κυβερνήσει τη χώρα ο πολιτικός μας χώρος ξαναβρίσκει, για όλους αυτούς τους γυρολόγους. την ελκυστικότητά του.

Εμείς αρνούμαστε να συνυπάρξουμε με αυτούς αλλά τελικά η ευθύνη της πολιτικής διαχείρισης του «φαινομένου» αφορά τους επικεφαλής των τοπικών μας οργανώσεων.

Δεν «νίπτουμε τας χείρας μας» γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι το κοινό μας σπίτι. Ο ναός της ελπίδας και της προοπτικής για τον απλό πολίτη. Σκοπεύουμε να επιμείνουμε και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε με τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές.

Είναι ζήτημα αρχής και για εμάς αλλά πολύ περισσότερο για τον κομματικό μας χώρο και την πολιτική μας ηγεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: