Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

είναι να κάνουμε τη ...δουλειά μας. Ή τις δουλειές μας.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Υπουργός Ναυτιλίας περνάει την ώρα του διαβάζοντας τι του καταμαρτυρά εντός ή εκτός βουλής η αντιπολίτευση, απαντώντας με πύρινες ανακοινώσεις. Με τις πιέσεις που του ασκούνται να διευκολύνει τον Καραμανλή με μια "γενναία παραίτηση", μοιάζει σχεδόν απίθανο να ...ασχολείται με τα του Υπουργείου του.

Ένα, πάντως, από τα βασικά έργα της κυβέρνησης (και για να μη την αδικούμε και των προηγούμενων) είναι η εξυπηρέτηση της Μονης Βατοπεδίου που εξελίσσεται σε ...μεγάλο επιχειρηματικό παίκτη, έχοντας πίσω της ιστορία αιώνων, χρυσόβουλα και ιερές παραδόσεις.

Οι συμβάσεις του Δημοσίου με τη Μονή, μοιάζουν (και είναι) σκανδαλώδεις. Ωστόσο, ουδείς διαννοείται να ...κόψει τη φόρα των διαφόρων ηγουμένων, καθώς το Άγιον Όρος εκτός από προμαχώνας της ορθοδοξίας αποτελεί, εδώ και χρόνια, μια ανεξάντλητη δεξαμενή ψήφων και συναλλαγών.

Κάπως έτσι το κυβερνητικό έργο προχωράει, όπως θέλει και ο Πρωθυπουργός, ανεμπόδιστο. Η ουσία, άλλωστε, όπως όλοι έχουμε καταλάβει είναι να κάνουμε τη ...δουλειά μας. Ή τις δουλειές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: