Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

ΠΑ.ΣO.K : H νύχτα της μεγάλης σφαγής!

Και όμως στο ΠΑ.ΣΟ.Κ το εννοούν ότι θέλουν να προχωρήσουν σε βαθιά κάθαρση εντός του κομματικού μηχανισμού. Όταν πριν από λίγο καιρό ο Γιώργος Παπανδρέου είχε μιλήσει για "μηδενική ανοχή" λίγοι πίστεψαν ότι θα το έπραττε. Και όμως εχθές το βράδυ έγινε η αρχή και το κόμμα έδειξε την... πόρτα της εξόδου σε 5.000 μέλη κυρίως λόγω των πρόσφατων εσωκομματικών εκλογών. Σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Τήρησης του Καταστατικού, αποφασίστηκε: Η αναστολή της κομματικής ιδιότητας στους Θόδωρο Τσουκάτο και Τάσο Μαντέλη.
Η αναστολή της κομματικής ιδιότητας και την παραπομπή τους με το ερώτημα της διαγραφής σε τέσσερα μέλη της ΠΑΣΠ θεωρώντας τους ως πρωταίτιους στα πρόσφατα επεισόδια.
Η διαγραφή 223 μελών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επειδή διπλοψήφισαν καθώς και της τρίμηνης ανάκλησης της κομματικής ιδιότητας σε 4.860 μέλη επειδή επανεγράφησαν και σε άλλη τοπική οργάνωση για να ψηφίσουν προφανώς φιλικά τους πρόσωπα. Τα μέλη αυτά θα κληθούν να καταθέσουν γραπτή απολογία.
Τέλος, αναστέλλεται η λειτουργία της Τ.Ο. Δάφνης, και παραπέμπονται σε πειθαρχική διαδικασία όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αντιδεοντολογικές και αντικαταστατικές ενέργειες. Η επαναλειτουργία της θα γίνει μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής.
Η αναστολή της κομματικής ιδιότητας των 4.860 "μυρίζει" διαγραφή μετά την απολογία τους εφόσον αποδειχθεί ότι δεν έπαθαν προσωρινό Αλτσχάιμερ και ξέχασαν ότι είναι ήδη μέλη στο ΠΑΣΟΚ αλλά επανεγράφησαν εσκεμμένα. Ο αριθμός αυτός μπορεί κάλλιστα να γίνει κατα πολύ μεγαλύτερος καθώς ο έλεγχος συνεχίζεται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Το ΠΑΣΟΚ αρχίζει να δείχνει το δρόμο προς την κάθαρση των κομματικών μηχανισμών σε αυτό τον τόπο. Εάν, δε, προχωρήσει με το ίδιο σθένος και στην εκπαραθύρωση όλων όσοι έχουν εμπλακεί με το σκάνδαλο της Siemens τότε μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστική επανίδρυση. Ελπίζω και τα υπόλοιπα κόμματα να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και να σταματήσουν να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από χαλί. Ίδωμεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: