Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΩΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

1. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. βράζει, οι διώξεις για κακουργήματα διαδέχονται η μία την άλλη, η διοίκηση όμως του ΟΤΕ παραμένει στη θέση της. Η κυβέρνηση που γνώριζε τα πάντα, που ευλόγησε και βάφτισε «μεταρρύθμιση» το deal του 1,3 δις με την «Γερμανός», τώρα κάνει πώς δεν καταλαβαίνει. Σιωπά. Αναλαμβάνει έτσι πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη διατήρηση της Διοίκησης του ΟΤΕ. Και ο νοών, νοείτο…
2. Είναι προφανές ότι η άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για την εξαγορά της «Γερμανός» από την Cosmote αφήνει πλήρως έκθετη την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία είχε προσπαθήσει να κλείσει την υπόθεση με την απόφασή της στις 7 Μαρτίου 2008…
- επιβάλλοντας εξαιρετικά χαμηλά πρόστιμα,
- αποσιωπώντας το ζήτημα της χειραγώγησης της μετοχής της εταιρείας και τη ζημιά που υπέστησαν χιλιάδες μικρομέτοχοι,
- χωρίς να αποδώσει καμία απολύτως ευθύνη στις Διοικήσεις του ΟΤΕ και της Cosmote και για το τρομακτικό τίμημα που κατέβαλαν για την αγορά.
3. Η Διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, είτε δεν μπορεί να ασκήσει εποπτεία, είτε δεν κινείται ανεξάρτητα ως οφείλει, αλλά υπακούει σε άνωθεν εντολές και υποδείξεις. Και στις δύο περιπτώσεις, με την ολιγωρία της ζημίωσε ανεπανόρθωτα την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Τίθεται πλέον σοβαρότατο ζήτημα σχετικά με τη σύνθεση και την αξιοπιστία του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να ασκήσει τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία αρμοδιότητές του Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει ακέραια την ευθύνη για τις μεθοδεύσεις αυτές.
4. Το ΠΑΣΟΚ ζητά εδώ και τώρα…
- Να καταθέσει το Υπουργείο Οικονομίας στη Βουλή το πόρισμα των υπηρεσιών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την εξαγορά της «Γερμανός».
- Την κατάθεση των πρακτικών της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2008,
…και δεσμεύεται ότι, ως κυβέρνηση, θα επανεξετάσει όλο το θεσμικό πλαίσιο της κεφαλαιαγοράς, ώστε να διασφαλίσει την πραγματική ανεξαρτησία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
5. Όσον αφορά τη Δικαιοσύνη, η θέση του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι σαφής: Εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη, εμπιστευόμαστε τη συντριπτική πλειονότητα των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών. Δεν εμπιστευόμαστε μεμονωμένους εισαγγελείς, που λειτουργούν ως φερέφωνα της κυβέρνησης. Δεν εμπιστευόμαστε μία κυβέρνηση η οποία επιχειρεί να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη. Η συγκάλυψη και αρχειοθέτηση του μέγα σκανδάλου των υποκλοπών, το «θάψιμο» των πορισμάτων Ζορμπά για τη διακίνηση «μαύρου» πολιτικού χρήματος στην υπόθεση των ομολόγων, η αρχειοθέτηση των καταγγελιών για τη διαχείριση στο Υπουργείο Πολιτισμού επί Καραμανλή – Ζαχόπουλου, και τόσες άλλες υποθέσεις μιλούν από μόνες τους. Η Ελλάδα χρειάζεται μία ανεξάρτητη δικαιοσύνη και χρειάζεται μία δικαιοσύνη, η οποία αποδίδει το δίκαιο στον Έλληνα πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: