Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Εσείς με πόσα θα προδίδατε την ανεξάρτητη δικαιοσύνη;


Γενναίες αυξήσεις προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για το νέο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αύξηση στο μισθό του πρωτοδίκη που από τα 1020 ευρώ που είναι σήμερα εκτοξεύεται στα 2.067 ευρώ (!!!).
Την ίδια ανηφορική πορεία θα πάρουν και όλα τα επιδόματα και τα έξοδα παραστάσεων των δικαστών.
Στην τροπολογία διευκρινίζεται ότι η αύξηση αυτή δεν θα συμπαρασύρει τους μισθούς των βουλευτών. Βεβαίως πρόκειται για μεγαλειώδη ανακρίβεια καθώς το Σύνταγμα υπαγορεύει την μισθολογική εξίσωση βουλευτών και δικαστικών. Αρκεί, δηλαδή, η Ένωση Πρώην Βουλευτών να προσφύγει στην Δικαιοσύνη ώστε η Βουλή να υποχρεωθεί να εγκρίνει αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης.
Το προφανές είναι ότι πρόκειται για την πλέον σκανδαλώδη απόφαση των Δικαστών που μάλλον δεν υπολογίζουν τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών της αλλά τις πολύ φαρδιές τους τσέπες που για να γεμίσουν θα ζημιώσουν όλους εμάς με 195 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Φαίνεται ότι έφεραν βαρέως την, πρόσφατη, κόντρα τους με την Κυβέρνηση για το αυτοδιοίκητο των δικαστηρίων και είπαν να πνίξουν τον καημό τους με μερικές χιλιάδες ευρώ παραπάνω. Μήπως, όμως, η κυβέρνηση εξαγόρασε τις αντιδράσεις τους αποδεχόμενη, εμμέσως, αυτή την γενναιοτάτη παροχή;
Μπορεί να 'ναι και έτσι άλλωστε στις μέρες μας η εξαγορές συνειδήσεων και όρκων κοστίζουν πολύ περισσότερο από τριάντα αργύρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: