Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Η συνομωσία του ΕΚΚΕ


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ
Είναι επιτέλους καιρός να μάθει ο ελληνικός λαός τα αίτια της πρωτοφανούς διάλυσης της χώρας του. Αντίθετα απ' ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι αναλυτές αλλά και απλοί άνθρωποι, τα χάλια μας δεν οφείλονται στην ανικανότητα της κυβέρνησης ή στην αδυναμία της αντιπολίτευσης να εκμεταλλευθεί τις απίστευτες καθημερινές γκάφες των κυβερνώντων. Είμαστε θύματα μιας συνομωσίας που ξεκίνησε χρόνια πριν στα σκοτεινά γραφεία του ΕΚΚΕ, στην πλατεία Κουμουνδούρου.
Για τους νεότερους το ΕΚΚΕ (Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας) ήταν μια αριστερίστικη, φιλοκινεζική οργάνωση. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, μετά δηλαδή το θάνατο του Μάο Τσε Τουνγκ και την επικράτηση του φιλοκαπιταλιστή Τενγκ Χσιάο Πινγκ στην Κίνα, η ηγεσία του ΕΚΚΕ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν αδύνατη η ανατροπή του συστήματος με τις κλασικές επαναστατικές μεθόδους. Έπρεπε το σύστημα να αλωθεί «από τα μέσα» σε σημείο που να μην μπορεί να λειτουργήσει. Την εκτέλεση του μυστικού σχεδίου ανέλαβε μια αποφασισμένη τετραμελής ομάδα που πήρε την κωδική ονομασία «η συμμορία των τεσσάρων», στα πρότυπα της ομάδας που δρούσε στο Πεκίνο υπό την ηγεσία της Τσιανγκ Τσινγκ, χήρας του Μάο.
Ένα από τα μέλη της ήταν ο Θόδωρος Τσουκάτος, στέλεχος γνωστό για τις οργανωτικές του ικανότητες. Είχε το κωδικό όνομα «Κινέζος», που αργότερα αποδόθηκε από τα ΜΜΕ στον Κώστα Σημίτη, τον οποίο ο Τσουκάτος κατάφερε να πλευρίσει και να αναδειχθεί σε πρωτοπαλίκαρό του. Αποστολή του «Κινέζου» ήταν η πλήρης διαφθορά των τίμιων πολιτικών μας με μυθώδεις μίζες. Για να πετύχει το σκοπό του, ο Τσουκάτος συνεργάσθηκε με ένα νεαρό τότε φοιτητή στην Γερμανία (όπου είχε ιδρυθεί και το ΕΚΚΕ), τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Ο τελευταίος ήταν ονομαστός για την ικανότητά του στο λάδωμα. Την ώρα δηλαδή που οι συμφοιτητές του συγκρούονταν με την Αστυνομία, ο Μιχάλης (κωδική ονομασία «Ζίμενς») προσπαθούσε να δωροδοκήσει τους μπάτσους για να μην τον χτυπήσουν.
Ο δεύτερος της ομάδας Ανδρέας Μικρούτσικος έδρασε με το παρατσούκλι «ρεαλιστής». Του είχε δοθεί επειδή, αντίθετα με τους αιθεροβάμονες συντρόφους του που επέμεναν στην ταξική πάλη, πίστευε ότι το χρήμα είναι η κινητήρια δύναμη της ιστορίας. Ο Ανδρέας ανέλαβε να διεισδύσει στα ΜΜΕ προκαλώντας μια πλήρη ανατροπή όλων των πολιτιστικών αξιών και τη μετατροπή της χώρας σε ένα γιγαντιαίο ριάλιτι σόου , ώστε το πόπολο να ασχολείται με τις κατινιές στα τηλεοπτικά παράθυρα, να μη σκέπτεται ορθολογικά και να υπομένει τα πάντα. Το γεγονός π.χ. ότι υπουργός Οικονομίας είναι ο κ. Άλογοσκουφης ή ότι ο ανακριτής στην υπόθεση της Ζίμενς δεν ρώτησε τη γραμματέα του Χριστοφοράκου ποιος ήταν ο υπουργός που του οργάνωσαν το ταξίδι (παρ' ότι η γραμματέας το κατέθεσε δύο φορές και περίμενε διακαώς να ερωτηθεί για διευκρινίσεις) δεν οφείλεται στην ανικανότητα του ανακριτή ή στον τρόμο του να θίξει την κυβέρνηση, αλλά στη διαβρωτική δράση του «ρεαλιστή». Έτσι εξηγείται και το, από πρώτη άποψη, παράδοξο φαινόμενο η «35χρονη» να προφυλακίζεται για 6 μήνες, ενώ ο «55χρονος» ( Χριστοφοράκος) να παραμένει ελεύθερος.
Ο Πέτρος Τατούλης έδρασε με το συνθηματικό «γιατρός» γιατί καμωνόταν ότι σπούδαζε Ιατρική. Πραγματικός του σκοπός ήταν να διεισδύσει στο άλλο μεγάλο κόμμα, τη ΝΔ, και να εκλεγεί βουλευτής κάνοντας κουρέλια τα νεύρα του πρωθυπουργού. Πράγματι, μετά από ένα δύσκολο χειμώνα στη διάρκεια του οποίου αναγκαζόταν να μετακινείται συχνά από τη Ραφήνα στο Μαξίμου χάνοντας χρόνο από τις πολύτιμες ασχολίες του (παρακολούθηση DVD, Play Station με το καινούργιο Euro 2008), ο κ. Καραμανλής ετοιμαζόταν για ανέμελες διακοπές. Σήμερα είναι υποχρεωμένος να ασχολείται με την επιστροφή του Κουκοδήμου και τις λεπτές ισορροπίες με τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας που απειλούν ότι αν δεν γίνουν υπουργοί θα ρίξουν την κυβέρνηση. Το σχέδιο του «γιατρού» (που χρησιμοποίησε και τις γνώσεις του στην Ψυχολογία) έχει πλήρως πετύχει, καθώς ο κ. Καραμανλής αρνείται πεισματικά να κάνει την παραμικρή κίνηση, παρά τη σωρεία των σκανδάλων που συγκλονίζουν τη χώρα και την παράταξη.
Το πιο δύσκολο έργο είχε όμως αναλάβει ο Βαγγέλης, ο επονομαζόμενος και «πρωθυπουργός». Το τέταρτο μέλος της συμμορίας έπρεπε να διορισθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και να αναλάβει τα ηνία της χώρας μόλις οι υπόλοιποι 3 σύντροφοί του ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Την προηγούμενη Πέμπτη, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου στις 5 το απόγευμα για να παραδώσει το γράμμα Παπανδρέου προς Καραμανλή για τη διαφθορά διαπίστωσε ότι τα γραφεία της κυβέρνησης είχαν κατεβάσει τα ρολά και η επιστολή πήγαινε από τον Άννα στον Καϊάφα. Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» της επομένης, «πηγές του Μαξίμου υποστήριζαν ότι η επιστολή δεν πήγε ποτέ στο γραφείο του πρωθυπουργού, το επιβεβαιώνει και ο κλητήρας, ο κ. Βαγγέλης, που είναι γνωστός σε όλους». Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι η συνομωσία έχει πετύχει. Ο Βαγγέλης είναι στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: