Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ

Με αφορμή τις χθεσινές «κορώνες» Καραμανλή στην εκδήλωση του ΕΒΕΑ κατά της διαφθοράς, τού αφιερώνουμε τα παρακάτω δικά του αποσπάσματα. Τα θυμάται; Διαβάστε και… ευθυμήστε μαζί μας:

1. Κ. Καραμανλής, ομιλία στην πρώτη συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου, 10 Μαρτίου 2004:

«Το σπουδαιότερο ή και κρισιμότερο. Σεμνότητα και ταπεινότητα. Είναι αδιανόητη η οποιαδήποτε ένδειξη, ή υπόνοια αλαζονείας. Θεωρώ ότι η αλαζονεία και κυρίως η αλαζονεία της εξουσίας, είναι το μεγαλύτερο αμάρτημα. Αυτά μπορεί να σας φαίνονται και λίγο γνωστά, αλλά εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι η σεμνότητα και η ταπεινότητα, δεν είναι μόνο απαίτηση των πολιτών - που είναι - δεν είναι μόνο πολιτική επιλογή - που είναι - δεν είναι μόνο πολιτική επιταγή - που είναι. Θα σας πω - και το εννοώ απόλυτα - ότι σεμνότητα και ταπεινότητα είναι, πάνω απ΄ όλα, κώδικας συμπεριφοράς, καθημερινής συμπεριφοράς, στάση ζωής. Στάση ζωής, δηλωτική της ποιότητας και του χαρακτήρα κάθε ανθρώπου. Με άλλα λόγια, θέλω σ΄ αυτό να είμαι απόλυτα σαφής, ξεκάθαρος. Αποστρέφομαι κάθε τι που θυμίζει έπαρση, αλαζονεία, χλιδή, επίδειξη. Θέλω και σ’ αυτά να είμαι απόλυτα σαφής - δεν μιλώ μόνο για πολιτική συμπεριφορά, που εξυπακούεται. Αναφέρομαι και για την κοινωνική και την προσωπική συμπεριφορά και ζωή. Να το πω απλά. Θα με δυσαρεστήσει, θα δυσαρεστηθώ πάρα πολύ αν δω φαινόμενα υπερβολικής κοινωνικής ζωής, κοσμικότητες, ιδιαίτερο συχνοτισμό με οικονομικούς παράγοντες, φανταχτερές δεξιώσεις, πολυτέλειες και τα συναφή. Νομίζω είναι σαφές το μήνυμά μου».

2. Κ. Καραμανλής, δήλωση για την υπόθεση των υποκλοπών, 13 Φεβρουαρίου 2006:

«Οι ευθύνες θα αποδοθούν, όπου κι αν βρίσκονται. Οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια. Οι πολίτες μπορούν σήμερα να αισθάνονται ότι η εποχή της συγκάλυψης έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η Κυβέρνηση λειτουργεί πάντα με την ευθύνη που επιβάλλουν οι περιστάσεις και όχι με τη λογική του ενδεχόμενου πολιτικού κόστους».

3. Κ. Καραμανλής, δήλωση για την υπόθεση των λεγόμενων «κουμπάρων» στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, 14 Σεπτεμβρίου 2006:

«Γράψτε καλά στο μυαλό σας: Μηδενική ανοχή».

4. Κ. Καραμανλής, ομιλία στη Βουλή, η πρώτη του αναφορά στην υπόθεση των γαλάζιων δομημένων ομολόγων, 22 Μαρτίου 2007:

«Αποδεικνύουμε στην πράξη τη δεδηλωμένη βούλησή μας για διαφάνεια παντού. Η σύγκρουση με τη διαφθορά είναι διαρκής και μετωπική. Εκπτώσεις δεν γίνονται σε καμία περίπτωση. Αυταπάτες ας μην υπάρχουν. Δεν χαρίζομαι σε κανέναν».

2 σχόλια:

Spyros Vlahos είπε...

Κάποιος έχει βάλει banner στο μπλογκ σου που λέει ότι έχει ακτάλληλο περιεχόμενο

ΖΗΝΑ είπε...

TO ΞΕΡΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΚΑΝΩ;